• do
  13
  sep
  2012

  Ondernemers enthousiast over duurzaam ondernemen

  Op 13 september jl. kwamen in Boxmeer zo’n 70 leden van de Cubox samen rondom het thema ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ (MVO). Na een goed en smaakvol buffet, verzorgd door Hotel De Baronie met verantwoord vlees van de VanDrie Group, zette de groep zijn tanden in de vraag: “Wat is nu eigenlijk maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat levert het op?

  IMG_3434

  fotoalbum

  De winstkansen van duurzaam ondernemen
  De vraag naar het belang van MVO werd op drie verschillende manieren beantwoord. Allereerst kwam, namens COS Brabant, Gerard de Winter aan het woord. Hij is gespecialiseerd in duurzame marketing en promotor van het programma ‘MVO Loont’ van het COS.

  Na de inhoudelijke onderbouwing van het belang en de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen door COS Brabant was het woord aan Patricia van Krieken, communicatiemanager bij De VanDrie Group. De VanDrie Group is producent van kalfsvlees en eigenlijk al vanaf de oorsprong bezig met duurzaam ondernemen.

  Het hoogtepunt van de avond was de Duurzaam Doe Je Zelf-show, een ludieke en informatieve spelshow van het COS die werd geleid door een heuse quizmaster. Twee teams namen het tegen elkaar op en beantwoordden vragen over voetafdrukken, CO2-uitstoot en de besparingskansen met LED-verlichting. Dat ging gepaard met een hoop gelach, veel verwonderde blikken en luid gejoel over een mogelijk partijdige jury.

  Meer informatie over dit onderwerp vindt u op www.mvoloont.com en www.cosbrabant.nl.

  Bekijk hier MVO.pdf d.d. 23-09-2010

 • do
  14
  jun
  2012

  Bezoek aan boomkwekkerij Ebben en rondleiding op de Floriade in Venlo

  Als een wereldtentoonstelling bijna in je achtertuin plaatsvindt, moet je er natuurlijk ook een bezoek aan brengen. En als op die tentoonstelling bovendien enkele bedrijven en mensen uit de regio Land van Cuijk een opvallende rol spelen, dan maakt dat zo’n bezoek nog bijzonderder. Daarom ging Cubox op donderdag 14 juni met een speciale bus naar de Floriade in Venlo.

  fotoalbum

  fotoalbum

  Het tuinbouwpark bevat maar liefst 66 ha en heeft meer dan 90 paviljoens. Veel specifieke paviljoens op het gebied van tuinen, tuin- en bosbouw, die de slogan -theatre of the nature- op alle mogelijke manieren verbeelden. Een specifiek cultuur-programma probeert elke dag die verbeelding nog groter te maken.

  Cubox had voor de Cubox leden een gericht informatief programma samengesteld, dat uitging van passie en promotie. Hoe promoot ik een bedrijf, een regio, een product? Door ze op een opvallende en gedreven wijze te laten zien en te laten beleven! En dat gebeurde 14 juni op meerdere manieren.

  150 Jaar Ebben
  De dag startte om 12.30 uur bij een jubilaris - maar liefst 150 jaar bestaat dit familiebedrijf! - en tevens één van de grootste en markantste boomkwekers van ons land: Ebben, in Beers. Directeur Toon Ebben liet ons kennis-maken met zijn gloednieuwe en buitengewoon inspirerende kantoorgebouw, de enorme loodsen en een evenementenhal. Hierbij geeft hij een verfrissende visie op duurzaam ondernemen. Daarna ontvingen we een lunchpakket en gingen per bus naar de Floriade.

  Op de Floriade kregen de Cubox leden en hun partners een gerichte rondleiding in kleine groepen van ca. 15 personen. Vanuit het Inspyrium - het paviljoen van Ebben i.s.m. Land van Cuijk - liepen zij via het spectaculaire Amphitheater en de Rabo Earthwalk naar het Huis van de Smaak. Hier gaven Huisdirecteur Ad Berends (uit Mill) en Aspergepaviljoen directeur Richard Willems hun persoonlijke visie op promotie en beleving van een product. Via het Inspyrium gingen zij rond 18.00 uur weer retour met de Floriadebus naar Beers. Daar wacht hen letterlijk een laatste hoogstandje: een diner-buffet op de smaakvolle daktuin bij Ebben.

 • vr
  27
  jan
  2012

  Op gepaste wijze vierden de leden van business platform Cubox op 27 januari het 15 jarig bestaan. In Hotel Restaurant Riche te Boxmeer beleefden een kleine 90 feestvierders een Cubox waardig programma.

  Het 100ste lid Marc Peters wordt gefeliciteerd door voorzitter Emile Willems.

  Het 100ste lid Marc Peters wordt gefeliciteerd door voorzitter Emile Willems.

  Een ludieke historische Cubox quiz, een humoristisch optreden van columnist Toon Copier en sfeervolle live muziek zorgden voor een gezellige invulling van de feestavond. Voorzitter Emile Willems maakte in zijn feestrede bekent dat het 100ste Cubox lid zich heeft aangemeld. Een bewijs dat MKB-ers uit de regio de kennis- en informatie-overdracht en het informele ondernemerscontact via Cubox zeer waarderen.