arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Een pondje Duurzaamheid, graag!

28 juni 2017

Eh … mag het soms een onsje meer zijn, mijnheer? De keuzevraag van nu om duurzaam te werk te gaan, zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Dan wordt de zachte vraag van vandaag een harde eis van morgen. Wellicht een wettelijke verplichting. Wanneer dit gebeurt? Een kwestie van (korte) tijd. Zo waren de duurzaamheids-contouren bij het (inmiddels afgebroken) vier-partijen-overleg voor een nieuwe regering al knellend voelbaar. Groen is niet alleen links, maar ook steeds meer rechts. En dat zal ook moeten, willen we als mensheid kunnen overleven. Alle Trumpiaanse onzin hierover ten spijt.

Duurzaamheid is op 28 juni ook hét thema van de komende Cubox-bijeenkomst. Op drie terreinen maar liefst. Eerst maken we kennis met de familie Albers in Rijkevoort. Zij runnen ‘An ’t Hoag’, een prachtige Brabantse hoeve met vaste wortels uit 1818. Een kleinschalige doe-boerderij, waar naast eigen agrarische producten de zorg aan mensen met een sociale of psychische hulpvraag centraal staat. We horen onder meer hoe duurzaamheid in hun bedrijfsvoering een grote rol speelt. Bovendien is An ’t Hoag in 2017 uitgeroepen tot meest gastvrije boerderij in de regio.

Vervolgens bezoeken we in dezelfde plaats Install Management. Een advies- en managementbureau, met name op het gebied van klimaat, (bouw)installaties en duurzaamheid. Als iemand weet wat de stand van zaken én de richting is op deze gebieden, is dat wel directeur Roel van de Kerkhof. Uw bedrijf krijgt hier dan ook het duurzame antwoord voor de nabije toekomst.

En als u daarnaast een beetje nostalgisch-duurzaam bent ingesteld, bezoekt u als derde plek in hartje Rijkevoort  – maar wel op eigen gelegenheid, tijdens het barbecueën – de belevingswinkel uit 1914 van ‘Erven Verbruggen’. Een aanrader overigens, want de geur van zand, zeep en soda strijdt hier stijlvol met de kleurrijke blikken schoonheid van Verkade en Ritmeester.

De energie voor de duurzame verbrandingsmotor in uw eigen lijf, is dit keer een barbecue-buffet.

 P r o g r a m m a

Onderwerp: Een pondje duurzaamheid, graag!
Locatie: Start op Mr. Van den Bergplein, Rijkevoort  (incl. P-plaats)
Datum : Donderdag  28 juni 2017
   
16.30 uur     Start op het Van den Bergplein (Kern Rijkevoort)
16.40 – 17.10 In stijl naar hoeve ‘An ’t Hoag’, Fam. Albers | Walsert 6, Rijkevoort-De Walsert
16.50 – 17.30 Binnendruppelen en ontvangst met kop soep
17.30 – 18.30 Bedrijfsfilosofie en rondgang door de ondernemer(s)
18.30 – 18.45 In stijl naar ‘Install Management’. Mr. Van den Bergplein, Rijkevoort
18.45 – 19.30 Verhandeling over duurzaamheid, door Roel van de Kerkhof | Install Management
19.30 – 22.00   Genieten van een sfeerrijke BBQ en zomers natafelen . . . (Facultatief: bezoek aan museumwinkel anno 1914, ‘Erven Verbruggen’)