arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Twan Dohmen Pers & Communicatie

Twan Dohmen Pers & Communicatie is de naam van het advies- en tekstbureau van de 58-jarige journalist, schrijver, communicatieadviseur en bierkenner uit Cuijk. Na vele jaren ervaring in loondienst bij lokale en regionale media is augustus 2017 ‘voor zichzelf’ begonnen. Bedrijven die op zoek zijn naar een goede, wervende tekst. Gemeenten die hulp nodig hebben bij het samenstellen van een persbericht, brochure of ondersteuning en advies in en bij hun communicatie-uitingen. Horecabazen die alles willen weten over bier en brouwen. “Het zijn voorbeelden waarin ik letterlijk tekst en uitleg geef.” “Ik adviseer ondernemers, burgers en overheden in hun communicatie. Schrijven is mijn passie, mijn hele werkzame leven al. Van een kort maar krachtig persbericht tot een stevig boek, bij mij kun je er voor terecht. Bovendien werk ik samen met diverse andere ondernemers, bijvoorbeeld als het gaat om vormgeving en online werkzaamheden (zoals bij het bouwen van een website, of hoe om te gaan met sociale media).”

“Goed communiceren is niet altijd makkelijk. Als ervaren journalist weet ik hoe zo’n traject vaak werkt. Hoe krijg je namelijk een boodschap goed in de krant of op facebook of op een website?” “Ik werk vanaf 1985 in de regio Land van Cuijk, Noord-Limburg en het Rijk van Nijmegen onder meer als journalist, tekstschrijver en communicatie-adviseur. “

Eind 1997 werd hij eindredacteur van onder meer Boxmeers Weekblad. Verder werkte hij ook aan andere kranten in het Land van Cuijk, zoals Graafsche Courant, Cuijks Weekblad en Koerier Mill, en bij media in het Rijk van Nijmegen en Noord-Limburg. Op 1 augustus 2017 nam hij afscheid bij de huis-aan-huiskranten van De Persgroep.

Vanaf 1 augustus 2017 is hij hoofdredacteur van DeBoK, een tweewekelijkse krant in de gemeente Boxmeer en Sint Anthonis. Vanaf vorig jaar leidt hij ook de redactie van DeStieR in de gemeente Cuijk. Verder werkt hij sinds zomer 2018 als freelancer voor dagblad de Gelderlander, editie Maasland. “IK ben trots op mijn zeer afwisselende werkterrein. Door al die jaren heen heb ik een prachtige portfolio kunnen opbouwen.”

Daarnaast heeft hij enkele boeken geschreven over de regio: twee boeken over de regionale bierbrouwhistorie in Land van Cuijk en Rijk van Nijmegen, een boek over de oude gemeentehuizen in gemeente Boxmeer en een bundel van zijn column Bokkig. Het Nijmeegse bierboek ‘Van mol tot Raaf’ is nog voor 10 euro te koop bij de auteur. “Bierprofessor van Nijmegen en Land van Cuijk, zo omschreef een Gelderlander-journalist mij eens, mooi toch?”

Meer weten over wat Twan Dohmen Pers & Communicatie voor u kan betekenen? Stuur een mailtje naar twan.dohmen@gmail.com, kijk op linkedin of facebook of bel naar nummer (06) 51905649. “Ik praat je graag bij over pers en communicatie. Hojje wa.”

Contactpersoon: Twan Dohmen

Smidstraat 23
5431 BG  Cuijk

T. 06-51905649
M. twan.dohmen@gmail.com