arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Archief

 

 

donderdag 20 jun

Cubox bijeenkomst

Op 20 juni heeft er weer een rondje bedrijfsbezoeken plaatsgevonden bij 2 mooie ondernemingen in ons Land van Cuijk. Frédéric (Fritz) Abrahams nam ons mee in zijn verhaal “Van krantenjongen naar miljoenen omzet”. Een indrukwekkend verhaal van een echte Land van Cuijkse ondernemer met 2 voeten op de grond! Een bedrijf met een grote en goedlopende webshop. Wat zijn jullie vindingrijk en wat kunnen jullie goed kletsen.

Dave Aben nam ons mee in Aben Sign & Promotie waar we de praktijk gezien hebben van veel beeld wat we dagelijks in de regio spotten. Van auto belettering tot wanddecoratie en kantoor inrichting, voor een eenvoudige pen of volledige gevelreclame! Aben maakt het gewoon in eigen huis! Wat een topteam en mooi dat alle medewerkers erbij waren om met veel enthousiasme te vertellen over het vak! Be

dankt ook nog voor de gepersonaliseerde telefoon standaarden voor iedereen!

De bezoeken zijn afgesloten met een lekkere BBQ en natuurlijk wat drankjes! Een geslaagde avond met ook veel nieuwe en jonge gezichten!

woensdag 17 jan

Nieuwjaarsbijeenkomst Industriële Kring & Cubox

Bekijk hier enkele foto’s van de nieuwjaarsbijeenkomst van Cubox in samenwerking met de Industriële Kring.

woensdag 21 jun

𝗛𝗶𝗲𝗽 𝗵𝗶𝗲𝗽 𝗵𝗼𝗲𝗿𝗮, 𝗩𝗶𝘀𝗶𝘁 𝗹𝗮𝗻𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗖𝘂𝗶𝗷𝗸 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗮𝗮𝘁 𝟭𝟬 𝗷𝗮𝗮𝗿

𝗛𝗶𝗲𝗽 𝗵𝗶𝗲𝗽 𝗵𝗼𝗲𝗿𝗮, 𝗩𝗶𝘀𝗶𝘁 𝗹𝗮𝗻𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗖𝘂𝗶𝗷𝗸 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗮𝗮𝘁 𝟭𝟬 𝗷𝗮𝗮𝗿

Dit feestje werd gevierd door Visit Land van Cuijk samen met de leden van Cubox. Omdat beide platforms geloven in de kracht van verbinding en samenwerking.

We waren te gast bij het nieuwe Boutique Hotel & Restaurant de Bungelaer. Vanaf daar werden we verdeeld over drie bussen en verkenden we bijzondere, toeristische pareltjes in het Land van Cuijk. Zo bezochten we onder andere de kloosters van Velp en Sint Agatha, Kasteel Aldenriel en het Museum voor Nostalgie & Techniek in Langenboom. Aansluitend genoten we van een heerlijk walking diner op het prachtige terras aan de Kraaijenbergse plassen.

Nogmaals dank aan Visit Land van Cuijk, op naar de volgende 10 jaar vol avonturen en succes.

donderdag 06 apr

"Samen maken we er een potje van"

Op donderdag 6 april kwamen de leden van Cubox weer bij elkaar voor de eerste bijeenkomst van dit jaar.

Het thema van de bijeenkomst was: ‘Samen maken we er een potje van’.
We ontmoeten elkaar bij De Weijer in Boxmeer, waar we in twee sessies praktisch aan de slag gingen én geïnspireerd werden.

Tijdens de eerste sessie maakte de leden een heerlijke borrelplank in de kookstudio en kreeg men een korte toelichting door Martin Bos van het Smaakcentrum. Super om te zien hoeveel leden van Cubox hebben toegezegd een bijdrage te willen leveren aan dit mooie initiatief!

De tweede sessie stond in het teken van communicatie en calamiteiten op de werkvloer. Hoe ga je in gesprek met een werknemer die beperkt functioneert? Hoe blijf je een aantrekkelijke werkgever voor de nieuwe generatie? Hein Vriens (HRM Consultant bij BOL Adviseurs) en Brigit Raafs (Interim HR adviseur & Coach) konden hier vanuit hun vak veel over vertellen, en aan de interactie in de groepen was te zien dat dit een onderwerp is waar men nog lang over door kon praten.

Als afsluiter konden de leden genieten van een heerlijk buffet wat De Weijer voor ons verzorgde.

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst! Tot ziens bij de bijeenkomst in juni!

dinsdag 13 dec

Bedrijfsbezoeken bij NuVita en Coenen Boxmeer

Op dinsdag 13 december vond alweer de laatste bijeenkomst van het jaar plaats. Met ruim 80 aanmeldingen ontbrak het niet aan animo voor deze bijeenkomst.

Eindelijk was er weer ruimte voor een bedrijfsbezoek! Dit keer verzamelden we bij Coenen, in de coolste toren van Nederland. Na het openingswoord van voorzitter Maarten werd het buffet geopend en konden we genieten van de ‘Homburger’. Een 100% vegan burger die is ontwikkeld door de familie Homburg uit Cuijk.

Na het eten was het tijd om de grote groep te verdelen in twee groepen. Groep 1 ging met de bus naar NuVita in Boxmeer, en kwamen daar alles te weten over voedingssupplementen van grondstof tot verpakking. Groep 2 bleef bij Coenen en werd rondgeleid in dit imposante en nieuwe gebouw. Directeur Theo Coenen vertelde ons alles over over distributie, koel- en vriesopslag en transport. Later werden de groepen gewisseld zodat iedereen beide bedrijven heeft bezocht.

Namens het Cubox bestuur wensen wij je fijne feestdagen en een voorspoedig 2023.

vrijdag 23 sep

25-jarig Jubileumfeest Cubox

Eindelijk mochten we ons uitgestelde jubileumfeest vieren! Op vrijdag 23 september kwamen vele Cubox-leden én hun partner bijeen in de prachtig aangeklede Beerse St. Lambertuskerk. Het was een zeer geslaagd jubileumfeest waar het bestuur met veel genoegen op terugkijkt. Bedankt voor jullie aanwezigheid!

Bekijk de foto’s van deze bijeenkomst hieronder. Met dank aan John Smits – Bona Pictura 

dinsdag 24 mei

Terugblik Cubox bijeenkomst 'Gezond ondernemerschap'

Op dinsdag 24 mei waren we te gast bij strandpaviljoen Évive Aan Het Water in Cuijk. Een mooie opkomst met in totaal 90 deelnemers.
Na de ontvangst en het welkomstwoord van voorzitter Maarten Weemen, mochten we luisteren naar de presentatie van Jumbo-topman Frits van Eerd. Een zeer inspirerende toespraak over de uitdagingen en het succes van de Jumbo-formule. Regionaal ondernemer Joop Bosmans sloot af met een presentatie over Jumbo Cuijk en zijn visie op ondernemerschap en de consument van de toekomst. Vanuit Cubox werd een mooie cheque t.w.v. €1000,- beschikbaar gesteld voor Stichting Smaakcentrum: een stichting die kinderen uit het Land van Cuijk kennis laat maken met gezond eten.
Na de toespraken was het tijd voor een gezond dinerbuffet, waarna we met bussen van Boomkwekerij Ebben vertrokken naar Jumbo Cuijk.
In kleinere groepen werden we afwisselend meegenomen in een supermarksafari in de Jumbo, kregen we uitleg over gezonde voeding en hormonen in het naastgelegen office centre en werden we bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum uitgedaagd om na te denken over gezonder leven en meer bewegen op de werkvloer. Een erg leuk en afwisselend programma met veel enthousiaste reacties!
Na het programma was het tijd voor een ouderwets gezellige naborrel bij Évive Aan Het Water.

Bekijk de aftermovie gemaakt door NOW Filmmakers hier

Video

donderdag 07 apr

Terugblik Cubox bijeenkomst donderdag 7 april 2022

Op donderdagavond 7 april waren wij als Cubox samen met de Industriële Kring te gast bij de Expo New Energy. In een energieke ambiance werden de bezoekers meegenomen in de wereld van waterstof en nieuwe energie. Tijdens het diner in de waterstofstraat kon men kennismaken met de mogelijkheden van waterstof. van tractor tot de vuilniswagen en van de stadsbus tot de graafmachine; alle voertuigen op deze straat werken op waterstof.
Na het diner heette Wethouder Antoinette Maas ons welkom en waren er plenaire sessies met energieke pitches door koplopers en visionairs op het gebied van nieuwe energie. Het was een geslaagde bijeenkomst!

woensdag 23 sep

Terugblik bijeenkomst 23-9-2020 Mind Gym

Cubox komt weer bijeen!

Cubox heeft haar leden middels een enquête gevraagd of een fysieke bijeenkomt gewenst was. Na vele positieve reacties, waarin men aangaf veel behoefte te hebben elkaar weer in persoon te zien, besloot het bestuur hier gehoor aan te geven. Op woensdag 23 september jl. heeft de bijeenkomst plaatsgevonden bij Landgoed De Barendonk in Beers.
Het thema van deze avond was lichamelijke en geestelijke gezondheid. Onder het genot van een kop heerlijke soep en een worstenbroodje gaven Sjors Hofmans van Fysiotherapie Hofmans Van Benthum en Harm van Rhee van Inzetbaarheid Expert een interessante presentatie. Na het nuttigen van de ovenheerlijk pizza’s kwam Wouter de Jong (spreker, trainer en consulent) onze geest ‘trainen’. Wouter heeft diverse boeken over Mindgym geschreven, waaronder ‘Mindgym, sportschool voor je geest’.

Geheel volgens de Corona richtlijnen was het meer dan geslaagde avond. Cubox bedankt iedereen voor zijn deelname en het opvolgen van de richtlijnen. Zie hieronder een impressie van deze enerverende bijeenkomst!

dinsdag 09 jun

Terugkoppeling Cubox Cuïz

Cubox kan terugkijken op een bijzonder geslaagde eerste online-bijeenkomst. Als gevolg van alle Corona-perikelen kon de reguliere, fysieke bijeenkomst helaas niet doorgaan. Maar daar heeft het bestuur zich niet door uit het veld laten slaan. Alles is op alles gezet om toch een gezamenlijk netwerkmoment met de leden van Cubox tot stand te brengen, en dat is zeker gelukt.
Op dinsdag 9 juni werden die leden van Cubox, die zich aangemeld hadden voor de Cubox Cuïz verrast met een borrelbox (incl. bier of wijn) van #supportyourlocals, waarin heerlijke streekproducten zaten. De versnaperingen uit de borrelbox konden genuttigd worden tijdens de Cuïz, met o.a. vragen over Cubox leden, het Land van Cuijk. etc.
De Cuïz kon live gevolgd worden via YouTube en de antwoorden op de vragen werden via Kahoot ingevuld. Er waren 2 sessies met vragen, onderbroken door een pauze. Ook kon er tijdens de Cuïz gechat worden.
Gastheer van de avond was Cubox lid Peter Martens van Martens Bouw.

De uiteindelijke Cuïz winnaar was Ruud Kempen, hij heeft de denkbeeldige beker gewonnen. Ruud, van harte gefeliciteerd.

Na de Cuïz werd leden de mogelijkheid geboden om via Zoom met elkaar van gedachten te wisselen. Hiervan werd natuurlijk gebruikt gemaakt.

Al met al een geslaagde online bijeenkomst, maar nu óp naar de volgende fysieke bijeenkomst op 23 september a.s. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

woensdag 12 feb

Terugkoppeling Cubox bijeenkomst Save the Planet

Cubox bijeenkomst Save the Planet

Op woensdag 20 februari jl. was Cubox te gast in de verbouwde kerk van Cobra in Vianen, waarbij het thema Klimaatverandering zou worden belicht vanuit verschillende hoeken. Daarvoor zouden zowel Joost Verhagen als Helga van Leur een presentatie geven. Echter in verband met de overweldigende hoeveelheid aanmeldingen moest er uitgeweken worden naar het dichtbij gelegen Cafe Zaal De Hei.
Na een indrukwekkende uiteenzetting van Joost Verhagen over de verbouwing van ´zijn´ kerk en de activiteiten waarmee Cobra zich bezighoudt,  volgde een boeiende presentatie van Helga van Leur over het klimaat, klimaatverandering en hoe we ´out of the Cubox´ moeten gaan denken. Als we allemaal een beetje veranderen, doen we gezamenlijk een heleboel.
Daarna werd er onder het genot van een drankje genoten van een lekker buffet en konden we uiteindelijk in kleine groepen de prachtig verbouwde kerk in Vianen gaan bekijken. Hieronder een impressie van deze meer dan geslaagde bijeenkomst van Cubox.

donderdag 21 nov

21 november stond in het teken van wild!

Op donderdag 21 november jl. waren de leden Cubox aanwezig op Kasteel Tongelaar in Mill. Deze bijeenkomst stond in het teken van wild.

Voordat de leden onder het genot van een drankje en een door de Smaakmakers Mill verzorgde maaltijd konden genieten van een spannende VI-experience en een bezoek aan bierbrouwerij De Blauwe Knoop op het kasteel, werden ze welkom geheten door het bestuur. Er volgde een korte algemene ledenvergadering, waarbij het de penningmeester decharge werd verleend over de cijfers van 2019 en er afscheid werd genomen van kascontrole lid Charlotte Reijnen. Naast Leon van Gorp, zal volgend jaar Dennis Bindels lid uitmaken van de kascontrole commissie.

In de diverse kamers van het kasteel werden diverse (wild)gerechten geserveerd, variërend van een wild- of pompoensoepje, een koud buffet met o.a. wilde zalm, een puree met wild ragout en een spruitjes stamppot met herten sukade, waarbij de leden ruimschoots in de gelegenheid waren met elkaar nieuwtjes uit te wisselen en te netwerken.
Na het eten werden de leden nog ‘getrakteerd’ op een optreden van tonprater Hans Verbaarschot uit Deurne, die op ludieke wijze de leden van Cubox wist te benoemen.
Het was een heerlijke afsluiting van weer een succesvol Cubox jaar.

woensdag 18 sep

Terugkoppeling bezoek Buitenplaats Zevenhutten

Met de ogen nog niet geheel droog na een indrukwekkende uitvaart liepen we, een dag later, binnen bij het crematorium van de familie Schrijen. Ze hebben een uitvaartcentrum genaamd  Buitenplaats Zevenhutten. Waarom Buitenplaats hoor ik je denken. Ga gewoon eens kijken en je zult het begrijpen. Het is een prachtig gebouw op een unieke locatie met een warme uitstraling en sfeervol meubilair. Het geheel wordt omringd door grazende dames. De omgeving is rijk aan eekhoorns, dassen, vlinders en meer natuurschoon. Het is veel meer dan een plaats van afscheid. Het is ook een ontmoetingsplek waar je kunt wandelen, fietsen, lunchen of een kop koffie kunt gaan drinken. En overal binnen kun je naar buiten kijken.

Bianca en Piet Schrijen nodigden ons uit om deze plek met hen te omarmen als een fijne locatie waar herinneringen een plek krijgen. Geheel in het thema heeft Patrick Lambrechts, partner bij Bol adviseurs een lezing gegeven, waarbij onderwijl heerlijke gerechten werden geserveerd aan de leden van Cubox. Hij sprak tijdens deze lezing over de schijf van 5 rondom je bedrijfsoverdracht. Dat het beter is dit vooraf, voor je eventuele overlijden te regelen dan na de dood. Zo is niet alleen de administratieve rompslomp hiermee verholpen, wat rust geeft in deze dan toch al moeilijke tijd. Het geeft de nabestaanden ook belastingdienst-technisch veel voordelen.

Na een overheerlijk toetje was het tijd om de benen te strekken en volgde er een uitgebreide rondleiding. Van de aula naar de familiekamer, naar de oven en de bijbehorende ruimte achter de schermen. Erg indrukwekkend.

Afsluitend hebben we er een glaasje wijn op gedronken en geproost op het leven!
Organisatie, Bedankt!

dinsdag 28 mei

Terugkoppeling Business Event 2019

Business Event ofwel BE-2019

Wie er niet was heeft echt wat gemist!

Van de drie opties waaruit we vooraf konden kiezen had ik gekozen voor educatie wat betekende dat we met een bus naar ROC de Leijgraaf reden en een presentatie van de opleiding Laboratoriumtechniek kregen.

Lees meer……

donderdag 14 feb

Terugkoppeling bijeenkomst 'Valentines Day"

Valentijnsdag, 14 februari. Een avond vol snelle dates en zakelijke flirts.

Op de prachtige lokatie Onder de Panne in Beugen. Anneke van der Voort (onze gastspreker) trapte de avond af met uitleg en de voordelen van LinkedIn. Vervolgens werd het ‘speeddaten’ ingezet.

Lees meer

donderdag 22 nov

Terugkoppeling bijeenkomst `Business as Usual`

De steekwoorden van de Cubox bijeenkomst van 22 november 2018 bij Fitland in Mill waren “spanning, ontspanning en veel humor”.

Lees meer

woensdag 19 sep

Terugblik CuBox zet de bloemetjes buiten

Woensdag 19 september jl. was het weer zover. Een bijzondere bijeenkomst van Cubox, waarbij de “bloemetjes buiten werden gezet”.

Lees meer

donderdag 14 jun

Terugblik 'Cubox on the Move'

Op donderdag 14 juni jl. was “Cubox on the Move”. De hartelijke, informele ontvangst was bij Mondial van Dijk, waar wij onder het genot van een heerlijk soepje bijgepraat zijn door Roel en Stijn van Dijk over de activiteiten van Mondial Van Dijk.

Lees meer

donderdag 01 mrt

Terugblik bijeenkomst 1 maart 2018 "De Kip en het Ei"

Op donderdag 1 maart jl. kon iedereen bij Cubox zijn “ei” kwijt.

Lees meer

maandag 13 nov

'Zo, en nu eerst een BAVARIA’

Op donderdag 23 november jl. was het zover; onder ‘zeer natte’ omstandigheden vertrokken 2 bussen met Cubox-leden van de parkeerplaats bij Van der Valk Cuijk naar bierbrouwer Bavaria in Lieshout voor een ‘natje en een droogje’.

Lees meer

donderdag 14 sep

Bedrijvig Beurs Daag Cubox Uit!

Dit was het thema van de Cubox-bijeenkomst van 14 september jl. Na het genieten van een italiaans buffet op het “stormvaste” dakterras van het Inspyrium in Cuijk hebben wij kennisgemaakt met een drietal vormen van presenteren.

Lees meer

woensdag 28 jun

Een pondje Duurzaamheid, graag!

Eh … mag het soms een onsje meer zijn, mijnheer? De keuzevraag van nu om duurzaam te werk te gaan, zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Dan wordt de zachte vraag van vandaag een harde eis van morgen.

Lees meer

donderdag 06 apr

BusinessEvent 2017

BusinessEvent2017

Lees meer

woensdag 15 mrt

Bajesklanten

Op de woensdagen 15 maart óf 22 maart a.s. gaan we op zoek naar onze ware klanten. En waar kan dit beter gebeuren, dan. . . in de gevangenis van Grave! Want juist hier zitten de meest (opr)echte klanten. Bajesklanten. (En natuurlijk is ook hier de ene klant de andere niet, maar dat is echt niet heel veel anders dan bij uw bedrijf).

Lees meer

donderdag 07 apr

Expo New Energy

Op donderdagavond 7 april waren wij als Cubox samen met de Industriële Kring te gast bij de Expo New Energy. In een energieke ambiance werden de bezoekers meegenomen in de wereld van waterstof en nieuwe energie. Tijdens het diner in de waterstofstraat kon men kennismaken met de mogelijkheden van waterstof. van tractor tot de vuilniswagen en van de stadsbus tot de graafmachine; alle voertuigen op deze straat werken op waterstof.
Na het diner heette Wethouder Antoinette Maas ons welkom en waren er plenaire sessies met energieke pitches door koplopers en visionairs op het gebied van nieuwe energie. Het was een geslaagde bijeenkomst!